the plottery

mails with Doeke

Hoi Doeke,

Hoe is het? Goeie vakantie gehad?

Ik heb een probleempje betreft een penplotter die ik recentelijk heb gekocht. Het is een HP7550a graphics. Als besturingssysteem gebruik ik op mijn macbook Ubuntu en ik weet in principe hoe ik een penplotter werkend krijg op deze computer want op mijn stage gebruikten we ook penplotters. Maar nu ik mijn eigen machine werkend probeer te krijgen, krijg ik in de terminal de volgende error: stty: /dev/ttyS0: Input/output error

Ook heb ik deze handleiding gevolgd, het is dezelfde plotter; http://www.alfredklomp.com/technology/plotter/

Heb het idee dat ik bepaalde permissions moet veranden, (ik zit al in de dialout user group) of bepaalde instellingen moet veranderen. Weet jij wat ik mogelijk kan doen en heb jij zin/tijd mij te helpen?

Groetjes Femke

ha Femke,

alles goed hier. Ik kan je hier wel mee helpen maar ik ga morgen op excursie en ben er volgende week dinsdag (ochtend) pas weer. (Heel misschien maandag, ik ga misschien mijn tijden veranderen)

gr. Doeke

Ah chill! Kan alleen niet echt met de plotter zelf langskomen want hij is loeizwaar en staat momenteel ook niet in Arnhem.. Misschien als het mij tegen die tijd nog niet gelukt is dat we eventueel kunnen skypen of iets dergelijks? Dat we kunnen zien wat er mis gaat. Of ik kom langs zonder plotter maar dat lijkt me niet heel effectief.

Laat maar weten

Groetjes Femke

ha Femke,

is het al gelukt?

gr. Doeke

Ha Doeke,

Nee nog niet! Was zelf ook een tijd weg, dus niet heel veel meer naar kunnen kijken.de penplotter heeft is inmiddels wel 2 keer herkend door mn Macbook maar krijg wel gelijk allerlei foutmeldingen. Kan ik vandeweek even langskomen? Kunnen we wellicht samen even kijken (zonder penplotter welliswaar)

F

ha Femke,

gebruik je je laptop voor de penplotter? Ik heb hier wel andere penplotters staan, wellicht geven die hetzelfde probleem?

Ik ben er maandag tot en met donderdag van 8 tot 12.

gr. Doeke

Oke dan kom ik vandaag of morgen even langs! Andere vraag; heb jij toevallig ook een lijmpistool waarmee ik even wat kan lijmen?

F

He Doeke,

Ik probeer nu dus even die code voor live plotten uit, maar krijg de volgende foutmedling; NumberFormatException: For input string: "7550A" ik verwacht dus omdat de plotter een combi is van nummers en letters. Weet jij hoe ik dit op kan lossen?

F

Ik los dit later op, ik ben er volgende week gewoon, ik heb te veel werk liggen.

gr. Doeke

Oh ja prima, maar dacht mail het alvast anders vergeet ik het :)