the plottery

marktplaats

I bought a new penplotter online. I get a notification each time someone adds a penplotter on Marktplaats.

There is this guyt who is selling enplotters, and last time he already offered the one i'm already having. I was interested in the pens that you could buy together with the penplotter and asked if it's also possible to only buy the pens, since i already have the penplotter.

This was possible, but in the end I didn't buy them. But we got into a conversation on pen plotters, why he is collecting them and why I am interested in them. I told him for me it's for graphic design purposes, but he used to work in a print s

Hallo lucky.two,


Hier ben ik weer! Heb momenteel dus de hp7550a, maar heb heel veel interesse in een vlakbed penplotter! Zou u akkoord gaan met een bod van 60 euro?


Groetjes Femke


Hallo Femke,


Ik hoop dat e.e.a. nog gelukt is met je 7550a plotter(pennen) Ik ben nog even gaan "spelen" met mijn roland plotters en gelukkig werkten ze beide nog goed. Daardoor heb ik in het kader van verkleinen van mijn verzameling er één te koop aangeboden. Ik merk dat de meeste biedingen niet via MP bieden maar vaak via MP berichten worden gedaan. De 7550a is op die manier verkocht (ik heb dat loodzware pakket veilig verpakt opgestuurd) Als je een bod kunt doen van 70 euro hebben we een deal en zal ik je een betaalverzoek doen via MP


Mvrg.


Oh wat goed! 70 euro vind ik prima, maar zou ik de koop kunnen uitstellen tot eind van de maand? Ik ben nog student en heb momenteel geen inkomen door de corona crisis. Eind van de maand heb ik weer studiefinanciering (24 april). Als het kan zou ik hem dus graag willen reserveren.

Groet, Femke


Ok Ik heb de advertentie voor jou gereserveerd , na al die jaren mag hij hier nog wel een paar weken langer blijven staan.


Mvrg. Lucky


Super! Dan kom ik er eind van de maand op terug!


Ik heb trouwens een vraagje, wellicht dat u meer weet; sinds kort fungeert de 8pens caroussel van mijn plotter niet meer optimaal. Hij kan zodra er een pen geselecteerd is, deze niet terugzetten in de caroussel... Deze moet ik er dan steeds handmatig uittrekken, wat natuulijk niet optimaal is. Weet u hier meer van?


Ik zal dat eens bekijken bij mijn 7550 is de plotter misschien in de war na een poging een pen in een "bezette" positie terug te zetten?


Ja in de war is ie daardoor sowieso! Ik moet heel vaak mijn pennen ertussenuit grijpen omdat hij ze simpelweg niet terug kan zetten. Heb het idee dat hierdoor het hele mechanisme niet meer werkt... Hij kan hierdoor niet meer automatisch 8 pennen opeenvolgend gebruiken helaas :(


Komt de pen bij het terugzetten helemaal tot in een lege carrousel positie of haalt hij dat (net) niet door een "slippende" riem of snaar als gevolg van een botsing van penhouder met een bezette positie in de carrousel? iedere keer als penhouder en een positie in de carrousel samen komen wordt de pen overgenomen van de ene positie naar de andere (dus van penhouder links naar carrousel rechts en omgekeerd de carrouselpositie moet dan natuurlijk wel leeg zijn) e.e.a. gaat zo snel dat het niet goed te volgen is.


Sorry voor het niet antwoorden. De ene keer botst ie inderdaad tegen een andere pen (een bezette houder) en een andere keer zet ie m gewoonweg niet terug, inderdaad alsof ie niet genoeg grip heeft m vast te houden. Nu ga ik er ook wel erg onzorgvuldig mee om want zodra dat gebeurt trek ik de en er gewoon uit en dat kan nooit goed zijn voor zo'n machine. Wat betreft de Roland plotter; ergens eind van de week of dit weekend zou ik hem evt op kunnen halen! :)